Γιατί να επιλέξετε τη σχολή μας ;

  • Γιατί ό χορός δεν είναι απλά μια ευχάριστη απασχόληση.
  • Γιατί ο χορός είναι έκφραση και δημιουργία.
  • Γιατί ο χορός είναι παιδεία ψυχής και σώματος.
  • Γιατί ο χορός είναι χαρά και ανάγκη.
  • Γιατί η διδασκαλία του δεν είναι απλή υπόθεση, απαιτεί  εξιδεικευμένες γνώσεις, ταλέντο, μεράκι, αγάπη και σεβασμό  για τα παιδιά και τη δουλειά.

Προσοχή !

Δικαίωμα να διδάξουν  μπαλέτο ή και σύγχρονο   χορό έχουν μόνο όσες σχολές έχουν πάρει τη σχετική ειδική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού ή τις Περιφέρειες, όπως ορίζει ο Ν. 1158/81, σε συνδυασμό με το Π.Δ. 457/83 και ο Ν. 1348/83. Η άδεια αυτή αποτελεί την  πιστοποίηση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις  για την ορθή και ασφαλή διδασκαλία του έντεχνου χορού, ιδίως στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.  Η σχολή μας είναι η μοναδική στην  περιοχή Μάνδρας  και  Μαγούλας που έχει αυτή την άδεια.

Κλασικός χορός - Μπαλέτο

Το μπαλέτο είναι η τελειότερη μορφή χορού και αποτελεί τη βάση για όλα τα είδη και τις τεχνικές όλων των άλλων  χορών.   Είναι ιδανική μορφή γύμνασης για τα παιδιά γιατί δεν επιβαρύνει το σκελετικό και μυϊκό σύστημα, σε αντίθεση από άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Με το μπαλέτο γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματος και δυναμώνουν ο κορμός, τα χέρια και τα πόδια. Οι κινήσεις αποχτούν χάρη και αρμονία. Βοηθά να αποκτήσει το σώμα τη σωστή στάση και να αποφευχθούν προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη. Και φυσικά εκτός από την γύμναση σώματος είναι άσκηση για το μυαλό και την ψυχή. Το παιδί μαθαίνει να αυτοσυγκεντρώνεται και να πειθαρχεί αλλά παράλληλα καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση και η κοινωνικοποίηση μέσα από τη συνεργασία στην ομάδα.

Για αυτούς τους λόγους θέλουμε   όλα τα παιδιά της σχολής να παρακολουθούν  αυτό το μάθημα επειδή το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό και ωφέλιμο. Έχουμε συναντήσει πολλές φορές δισταγμούς και αμφιβολίες παιδιών και γονέων απέναντι στο μπαλέτο. Η πείρα μας έχει δείξει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία είναι παλαιότερες επαφές των παιδιών με το μπαλέτο  σε περιβάλλοντα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες και πολύπλοκες απαιτήσεις της  διδασκαλίας αυτού του χορού (π.χ. Δήμοι, Γυμναστήρια, Σύλλογοι, Studios)

Φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις μας

Go to top