Γιατί να επιλέξετε τη σχολή μας ;

  • Γιατί ό χορός δεν είναι απλά μια ευχάριστη απασχόληση.
  • Γιατί ο χορός είναι έκφραση και δημιουργία.
  • Γιατί ο χορός είναι παιδεία ψυχής και σώματος.
  • Γιατί ο χορός είναι χαρά και ανάγκη.
  • Γιατί η διδασκαλία του δεν είναι απλή υπόθεση, απαιτεί  εξιδεικευμένες γνώσεις, ταλέντο, μεράκι, αγάπη και σεβασμό  για τα παιδιά και τη δουλειά.

Προσοχή !

Δικαίωμα να διδάξουν  μπαλέτο ή και σύγχρονο   χορό έχουν μόνο όσες σχολές έχουν πάρει τη σχετική ειδική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού ή τις Περιφέρειες, όπως ορίζει ο Ν. 1158/81, σε συνδυασμό με το Π.Δ. 457/83 και ο Ν. 1348/83. Η άδεια αυτή αποτελεί την  πιστοποίηση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις  για την ορθή και ασφαλή διδασκαλία του έντεχνου χορού, ιδίως στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.  Η σχολή μας είναι η μοναδική στην  περιοχή Μάνδρας  και  Μαγούλας που έχει αυτή την άδεια.

 Σύγχρονος χορός

Ο σύγχρονος χορός  ξεκίνησε στην Αμερική το 1920 και ήταν η απάντηση των νεώτερων χορευτών και χορογράφων απέναντι στην αυστηρή δομή του μπαλέτου. Αντίθετα με το μπαλέτο, εδώ ο χορευτής έχει την δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης, της  αντίληψης του σώματος και των προσωπικών δυνατοτήτων. Τα παιδιά που εκπαιδεύονται στην τεχνική του σύγχρονου χορού συνειδητοποιούν τη σωστή στάση του σώματος και αποκτούν μυϊκό έλεγχο. Εξερευνούν έννοιες όπως την αναπνοή και την επιρροή της στην κίνηση, την επίδραση του βάρους στα διάφορα μέρη του σώματος και πώς αυτό δημιουργεί την έκφραση, την ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης, την  απομόνωση  διαφόρων σημείων του σώματος και τη δυναμική σχέση μεταξύ πτώσης και επαναφοράς. Σημαντικό στοιχείο του μαθήματος είναι η ώθηση των παιδιών να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσω του αυτοσχεδιασμού και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους.

Στη σχολή μας διδάσκουμε την τεχνική Limon

 

Φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις μας

Go to top